Contoh Artikel Bahasa Sunda Tentang Teknologi [Lengkap]

Contoh Artikel Bahasa Sunda Tentang Teknologi

Artikel bahasa Sunda tentang teknologi ini menginformasikan mengenai manfaat teknologi. Negatifnya teknologi dengan menggunakan bahasa sunda baik bahasa loma atau bahasa sunda halus.

Beberapa contoh di bawah ini merupakan beberapa contoh artikel mengenai teknologi basajan, teknologi handphone serta kemanfaatannya bagi kehidupan bagi pelajar dan juga sebagainya.

Simak yuk, artikel ini sampai selesai agar kamu tidak ketinggalan informasi penting mengenai artikel tentang teknologi lengkap.

Kumpulan Artikel Bahasa Sunda Tentang Teknologi

Nah, berikut ini merupakan beberapa contoh artikel bahasa sunda tentang teknologi, diantaranya adalah:

1. Teknologi Basajan

Teknologi di tinggal dina hartosna nyaéta élmu anu aya hubunganana sareng nyiptakeun produk.

Urang sunda sering ngalakukeun kasalahan mikir, nalika ngadangu istilah teknologi yén éta mangrupikeun hal anu modern atawa anu maju. Padahal, naon waé anu ngalibatkeun desain barang tiasa di sebat teknologi.

Contona ngadamel tempe, ngawangun korsi, atawa ngadamel bata. Ieu kaleubeut tugas anu meryogikeun teknologi, ogé katelah teknologi saderhana atanapi basajan.

Tangtosna cara anu dianggo pikeun ngalaksanakeun ieu teknologi sanés ku cara anu banga sareung heunteu meryogikeun pengeluaran anu ageung.

Janten teknologi basajan nyaeta teknologi saderhana anu bisa manfaat kanggo séjéna. Béda jeung teknologi canggih.

Urang sunda ti baheula ka telah rancagé atawa serba bisa. Nyieun naon waé anu diperlukeun dina kahirupan sapopoé.

Samodel nyieun parabot dapur, jeung parabot tatanen. Urang sunda sok nyieun teknologi pikeun ngagampengkeun naon baé pagawéan ke na.

2. Manfaat Teknologi Pikeun Kahirupan

Teknologi di jaman modern parantos janten bagian penting dina kahirupan jalma boh di kota atawa di desa.

Sababaraha jalmi anu gaduh minat khusus kana masalah bisnis sareng masalah nu séjéna. Salain ti éta barudak sakola ogé peryogi pisan kana teknologi di jaman ayeuna teh.

Teknologi téh aya anu nguntungkeun jeung aya ogé madorotna. Tapi, gumantung ka jalma anu ngagunakeuna teknologi éta. Hasil teknologi kaleubeut laptop, komputer pinter sareng sajabina.

Negatifna ku aya teknologi teu sakedik murangkalih sakola anu nyeepkeun artos sareng waktos ku lantaran leungit fokus di ajar ku sabab main game. Atawa seepkeun waktos pikeun di anggo anu teu pararuguh.

Komputer sareng élmu komputer anu aranjena dukung penting pisan dina sadayana bidang, ngan ku sabab aranjeuna tiasa mereskeun masalah episien sareng gancang.

Tapi di ajar ngeunaan élmu komputer penting pikeun mayunan waktos modern sareng ngungkulan tantangan dina kahirupan di jaman anu salajeungna.

3. Handphone Jeung Pelajar

Handphone atawa mineng di sebut ponsel nyaeta salah sahiji pakakas komunikasi anu fungsina hampir sarua jeung telepon kabel. Malahan mah ieu leuwih praktis da teu kudu memekeul kabeul.

Handphone ayeuna geus jadi barang lumra anu dipikaboga ku sagala umur timimiti ibu-ibu, bapak-bapak. Nepika budak SD geus baroga Handphone.

Handphone ngabogaan sababaraha manfaat jang pelajar diantarana nyaeta:

  • Salaku pakakas jarak jauh, bisa ngagampangkeun komunikasi pikeun ngumpulkeun babaturan pikeun ngerjakeun tugas. Malah mah ayeuna mah aya aplikasina anu nelepon bisa patingali raray bari ngobrol ngariung.
  • Handphone dijieun bisa nunda data jiga materi pelajaran jeung sajabana.
  • Teu dina bidang pelajaran waé handphone moboga manfaat ogé di bidang hiburan. Contona ayana fitur MP3 jeung gime ameh teu bosen teuing lamu keur teu aya gawé.
  • Jaman kiwari ieu handphone teh miboga internet ieu internet téh bisa di manfaatkan pelajar jang neangan materi pelajaran dina internet.

4. Madorot Handphone Jang Pelajar

Iwal ti manfaatna anu kalintang seerna ieu handphone ogé ngagaduhan madorot jang pelajar téh. Lamun, éta pelajar teu bisa ngamanfaatkeun sing lereus bisa jadi madorot na janten ngarugikeun.

Aya sababaraha madorot tina handphone ogé. Kulantaran teu tiasa ngamanfaatkeun kanu saé, diantarana nyaeta:

  • Fitur internet nu aya dina hanphone bisa ngadatangkeun madorot lain di paké néangan matéri hungkul. Malah loba di paké hiburan jadi loba pelajar anu prestasina nurun ku lantaran lalajo hiburan dina handphone.
  • Game anu dina handphone lamun digunakeun kaleuwihan bisa nyebabkeun ketergantungan. Atawa di sebut demam game. Jeung ieu teh butuh psekeater jang ngobatanana.
  • Madorot laina nyaeta handphone di gunakeun dina waktu ujian di paké niron. Hal ieu émang bisa ningkatkeun nilai siswa tapi ngaruksan méntal pelajar.
  • Ku lancarna internet dina handphone bari teu di awas ku anu jadi sepuh khawatir di anggo searching kanu hal negatif sapertos porno, togél jeung sajabina.

Ku kituna urang salaku pelajar kudu bisa ngagunakeun handphone kalawan bener-bener ameh bisa ngadatangkeun loba manfaat tibatan madorotna. Ku sabab atos terang madorotna langkung saé jauhan anu jadi madorotna.

5. Kurang Sosialisasi Ku Sabab Teknologi

Di kota jaman ayeuna geus loba jalma geus teu wawuh jeung tatangga. Ku sabab maranehna leuwih beutah cicing diimah ku ngagunakeun teknologi internet. Bapakna gawe kantoran maké komputer.

Indungna teu lepas tina Hp bari joget dina hareupen Hp. Anakna maen game teu kaluar-kaluar ti kamar. Ieu salah sahiji kulawarga anu teu wawuh jeung tatangga.

Kalakuana terus ngagugulung teknologi boh Hp, komputer atau lapotop. Hayang balanja tina hp. Mayar listrik, ngeusi token mayar cai ayeuna teu perlu kaluar ti imah cukup mencet hp.

Matak tong heran lamun di perumahan-perumahan mewah jarang ninggali jelema ngarumpi di buruan imah. Bari ngasuh budak. Ku sabab hirupna geus ka asuh ku teknologi internet.

Contoh Abstrak dalam Kehidupan Sehari-hari

Contoh Abstrak dalam Kehidupan Sehari-hari

Abstraksi merupakan sebuah konsep yang sering dipakai dalam berbagai bidang termasuk bidang informatika. Lantas apa contoh abstrak dalam kehidupan sehari-hari? bagi kamu yang ingin memahami lebih dalam mengenai contohnya. Kamu bisa simak artikel ini sampai selesai karena tim Mustakim Media akan menjelaskan lengkap apa saja contoh dan juga manfaat yang bisa kamu dapatkan dari penggunaan […]
Rekomendasi Nama Kedai yang Menarik Bagi Pelanggan

Rekomendasi Nama Kedai yang Menarik Bagi Pelanggan

Kamu yang ingin membuka usaha kedai tapi belum memiliki nama. Kamu bisa banget simak artikel ini sampai selesai karena tim Mustakim Media akan menjelaskan beberapa nama kedai yang menarik yang bisa kamu gunakan. Karena jika nama kedai yang terkesan asal tentunya tidak akan membuat orang penasaran dengan kedai tersebut. Maka dari itu nama kedai juga […]

Suka membaca novel dan dunia literasi. Menuangkan ke dalam tulisan agar banyak orang yang tahu apa yang aku baca hari ini.

Artikel Menarik Lainnya: